Avatud

Kuidas vesipiipu ette valmistada?

1. Vala vaasi vett täpselt nii palju, et metalltoru oleks veepiirist umbes 2cm madalamal.

2. Niisuta kummist tihendit, et kesktoru libiseks kergelt vaasi. Veendu, et see oleks paigaldatud tihkelt.

3. Aseta tuhakandik vesipiibu kesktoru ülemisse otsa.

4. Kinnita pits tihendiga vesipiibu tippu.

5. Puhu jõuliselt läbi vooliku enne igat sessiooni, et puhastada suitsetamisel tekkinud jäägid.

6. Kinnita voolik(ud) vesipiibu keskosa külge, ole kindel, et see on seal tihkelt.

7. Katseta nüüd terve vesipiibu õhukindlust. Suru käsi kergelt pitsi peale ja tõmba voolikust. Kõik on okei kui tunned käel kerget vaakumit..

8. Hoia sütt söetangidega. Kiirsöed põleta õues, sest enamik eraldavad ebameeldivaid gaase. Kui süsi lõpetab sähvatamise, puhu õrnalt, et see muutuks enamvähem ühtlaselt punaseks. Nüüd võid söe asetada pitsi äärele.

9. Kata pits tüki fooliumiga (õhukese fooliumi puhul kahekordselt) ja tee terava esemega mõned augud.

10. Puista tubakas pitsi. Ära täida seda liiga tihedalt, muidu ei pääse õhk läbi. Samuti ei tohiks tubakas fooliumiga kokku puutuda.

11. Lase söel pitsi peal paar minutit seista, et tubakas üleni soojeneks.

12. Võta vabalt ja naudi vesipiipu.

Nipid vesipiibu valmistamisel

Kunagi ära aseta sütt otse tubaka peale. Alati kasuta fooliumit.

Põleta kiirsütt õues

Liiguta sütt pitsi peal ringtrajektooris siis põleb tubakas ühtlaselt ning maitse parem.

Kui suits on sinu jaoks liga tihke, puhu õrnalt voolikusse, et see vabastaks pisut kambrist suitsu (teha ainult juhul kui teil on korralik, töötav ventiil)

Vaheta vett iga sessiooni möödudes

Tee tihendid märjaks, et detailid kergemini kokku libiseksid.

Puhu enne igat sessiooni voolik ülearusestest jääkidest tühjaks.

Tubaka värskuse säilitamiseks hoia seda õhukindlas karbis, külmkapis

Pits puhasta peale igat sessiooni

Kesktoru nühi puhtaks puhastusharjaga, et söe-, tubakapudi jäägid veega hiljem kergemalt välja voolaks

Klaasist vaas puhasta kergelt sooja, seebise veega ja lase sel täielikult kuivada.Pestavate voolikute puhul veendu, et need oleksid täiesti ära kuivanud, muidu tekib väga häiriv topeltmulin.

Kuidas vesipiibutamist veel mõnusamaks muuta?Pane vaasi vette jääkuubikuid

Kohvi tubaka puhul sega sinna piparmündi lehti. Vaasi võid panna ka külma kohvi segatud piimaga.

Ühtlaseks suitsuks ja põlemiseks tee süsi 2 või 5 tükiks ja aseta need pitsi äärtele.

Kui ventiilikuuli ära kaotad, võid fooliumist uue veeretada.

Vesipiibu maitse täiendamiseks proovi vaasi segada sidruni või mõne muu puu-, tsitrusvilja mahla.

Kasulik on veekambrisse seisma jäänud suits välja puhuda. See võib eemaldada ka kurgule hakkava suitsu maitse.

Kui oled pitsi peal olevasse fooliumisse juba augud ära teinud siis võta pits veel korraks kätte ja puhu alumisest august sisse. See aitab vältida õhu kinnijäämist.

Tee tubakakokteile, sega maitseid. Proovi näiteks: Kirss & Cola, Mango & Virski, Apelsin & Sidrun, Maasikas & Piparmünt, Aplesin & Ananass.

Kuidas säästa oma raha vesipiibu vahendeid ostes?Kasuta naturaalsütt – naturaalsüsi on kokkuvõttes mitmeid kordi odavam kui kiirsüsi, kuid seda mugavuse arvelt. Süütamiseks vajad kas gaasleeki või ahju. Kirjutasin sellest ka enda blogi postituses: miline on hea süsi, milline mitte

Lase tuttaval või sõbral araabiamaa reisilt tulekul tubakat kaasa osta. Seal on see mitmeid kordi odavam, üksnes ka sellepärast, et puudub aktsiis.

Hoia vaasi mahuv vee hulk anumaga alati külmkapis, et kraanist voolav vesi asjatult kaotsi külma vett oodates kaotsi ei läheks.

Lõika fooliumitükk välja täpselt pitsi suurusele vastavalt

Ära viska pisut kuivanud tubakat ära, vaid taasta see molamixi niisutajaga.

© Vesipiip.wordpress.com 2009 Veebilehe sisu kopeerimine on rangelt keelatud.


%d bloggers like this: